Hemmaliv

Hemmaliv

Sura surdegar...

SurdegPosted by Beatrice Hallin Sun, August 23, 2009 09:28:24
Jaha... Så hade surdegen jäst i går morse och var ända upp till kanten på skålen. Måste kanske jäsa den svalare så den jäser långsammare? Nån som vet? I a f så var det 18 grader på morgonen i köket...Jag bakade ut den som vanligt genom att hälla upp den på bakbordet och dela den i två och sen vika ihop den till limpform. Ingen knådning. Sen lät jag den jäsa en timme.

Sen kom KATASTROFEN!!! När jag skulle skjutsa in dem i ugnen på den varma plåten (måste skaffa mig en baksten) så SNUBBLADE jag, höggravid och klumpig som en elefant som man är, och bröden hamnade som platta tillknycklade kladdar på plåten och jag var så arg så jag nästan grät! I vilket fall lät jag de bakas som vanligt och maken sa tröstande när han kom hem att de smakar säkert lika bra som vanligt och han tyckte de funkade utmärkt som jobbe-mackor nu sista veckan han jobbar... men i vilket fall så måste jag sätta ny deg idag, för bröd måste vi ju ha!

Bea


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.