Hemmaliv

Hemmaliv

Ny blogg, annat än renovering...

KycklingPosted by Beatrice Hallin Thu, August 20, 2009 22:33:30
Helloj!!!

Första inlägget i min nya blogg och naturligtvis glömde jag ta kort på den gooooda maten jag gjorde idag!!!

Smördegsinbakad kycklingfilé med ricotta, basilika och tomat.

4 pers.

1 kycklingfilé per person
Smördeg (plattor ca. 2 per kyckling)
1 burk Ricotta
15 blad färsk basilika
1 finhackad tomat
Kryddor efter smak
1 ägg till pensling


Lägg kycklingfiléerna i en form och krydda efter smak. Jag använde salt, vitpeppar och torkad basilika. In i ugnen, 175 grader i 20 - 25 min. Provstick filéerna, är köttsaften genomskinlig är de klara.

Blanda ricotta, hackad färsk basilika och finhackad tomat i en skål. Krydda om ni vill, jag gjorde det inte. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ricotta-blandningen.
Kavla ut smördegen något och lägg en filé på en platta och täck med den andra. Nyp ihop kanterna väl och pensla med uppvispat ägg.

In i ugnen, 200 grader tills smördegen har fått fin färg.
Servera med en sallad, det är fullt tillräckligt!

Mums!!!



Tjing-tjing!
Bea


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.